Vår Kennel

Vi har hållit på med hundar i 30 år. Till början var vi aktiva enbart med egna hundar och satsade mycket på Bruks och Lydnad. Vi meriterade våra hundar till högre klass spår och lydnadsklass III. 1989 köpte vi in vår blivande stamtik och det blev en början på en ny inriktning. Vi tog vår första kull 1991 och sedan dess har det blivet mer uppfödning och mindre bruks.

SEAMROG (gaeliska och uttalas som shamråg) är en växt med löv liknande treklöver, som växer över hela Irland. Sankt Patrick, helgon på Irland, använde Seamroglövet för att förklara för hedningarna hur Guds treenighet är uppbygd. Tre delar som bildar en helhet. Seamrog används som ett tecken på vänskap och förbrödning

Vi har ca 2-3 kullar om året. Vi har valpköpare som har meriterat sina hundar inom Lydnad och Agility. Vi ställer ut våra hundar regelbundet för att få en så noggrann uppföljning av avelsresultatet som möjligt.

På Utställningsarenan är vi flitigt representerade. Vi träffas och har roligt på utställningar, för utställningar är inte bara show utan också ett sätt att ha gemenskap. Vi har i kennel nu över 20 Champions och ett antal till certvinnare. Vi försöker ofta att ha Uppfödargrupper. Att ha 4 st jämna och lika hundar, skapar en känsla av teamwork, och engagerar hundägarna själva. Efter utställningen samlas vi runt en picknick, firar eller sörjer!

Det går bra att ringa och höra sig för om rasen och tillgång till valpar. Vi har 2-3 kullar om året. Vanligtvis 2 kullar på våren och ev. en på hösten. Vi informerar gärna om rasens fördelar och nackdelar (men nackdelar finns det väl inte?) Att ha hund är som att ha barn, ingen dans på rosor men när man väl har fått dem vill man aldrig vara utan. Att ha hund ska vara roligt och man behöver ha någon att prata med om ditt och datt, och då ska det vara naturligt att vända sig till en uppfödare man har förtroende för. Ta gärna och slå en signal så ska vi försöka svara så gott vi kan!!

Mobil: 070-5138383
Email: kennel.seamrog@telia.com